Ikke-kategoriseret

Hent et DMR-ID

Alle DMR-radioer skal indeholde DMR-ID.

Du skal have et DMR-ID for at komme på radioamatørernes DMR net. DMR-ID er et ID-nummer, som tildeles dig personligt og som programmeres ind i alle dine DMR-radioer. Denne artikel forklarer, hvordan du henter et DMR-ID.

De følgende screen-dumps viser, hvordan OZ1BXM blev registreret som enkeltbruger på DMR nettet.

Gå ind på https://register.ham-digital.org/

Figur 1.

Udfyld felterne som vist på figur 1. Tryk “OK” for at gå til næste side.

Figur 2.

Figur 2 viser de oplysninger, som du har indtastet. Gå videre ved at trykke “OK”.

Figur 3.

Gennemlæs siden (figur 3) og tryk på den nederste knap hvis du accepterer betingelserne.

Figur 4.

På figur 4 skal du indtaste de oplysninger, som er mærket med et rødt kryds. Tryk “OK” for at gå videre.

Figur 5.

På figur 5 tjekker du, om oplysningerne er korrekte. Du skal indtaste din mail-adresse igen. Gå videre ved at trykke “OK”.

Figur 6.

På figur 6 skal du vedhæfte en kopi af dit certifikat (copy of the license document). Det nemmeste er at tage et nærbillede af dit certifikat, og gemme filen på computeren. Du trykker “Vælg fil” og browser til det sted på din computer, hvor filen er gemt. Krav til filens format og størrelse kan ses nederst på figur 6. Tryk “OK” for at gå til sidste side.

Du kan også tage et screen-dump af dine data i Frekvensregisteret og vedhæfte filen. Det gjorde jeg selv, og det blev godkendt. Nederst i denne artikel beskriver jeg, hvordan du tager et screen-dump.

Figur 7.

Tillykke, nu har du fået dit DMR-ID!

Du bør gemme en sikkerhedskopi af dit DMR-ID. Lav et screen-dump og gem det et sikkert sted. Det er også en god ide at gemme den mail, som du modtager.

Hjælp, mit DMR-ID er væk

Hvis du mister dit DMR-ID kan du finde det igen ved gå til https://register.ham-digital.org/. Tryk på linket ved siden af “List of registered DMR-Users” som vist på figur 8.

Figur 8.

På næste side indtaster du dit kaldesignal i søgeboksen nederst på siden som vist på figur 9. Tryk derefter på “SEARCH”.

Figur 9.
Figur 10.

Figur 10 viser resultatet af en søgning på kaldesignalet OZ1BXM. DMR-ID kaldes her for “User-ID”.

Sådan tages et screen-dump af certifikatet

I dette afsnit viser jeg hvordan du tager et screen-dump af dit certifikat. Du skal bruge en browser, som ikke blokerer pop-up vinduer. Jeg kunne ikke bruge Google Chrome, da den har indbygget pop-up stopper. Jeg åbnede i stedet Firefox (Microsoft Edge kan også bruges) og gik til denne adresse:

https://frekvensregister.ens.dk/Search/Search.aspx

Jeg skrev “OZ1BXM” i boksen “Kaldesignal” og trykkede “Søg”. Dette er vist nedenfor på figur 11.

Figur 11.
Figur 12.

Figur 12 viser det nye vindue, som popper op. Det indeholder resultatet af søgningen. Klik på + til venstre for dit kaldesignal for at få hele certifikatet vist. Nu er du klar til at tage et screen-dump, da vinduet indeholder alle oplysninger om dit certifikat.

I Windows 10 skal du bruge “Klippeværktøj”. I Windows’ søgefunktion skriver du “Klippeværktøj”, så dukker appen op som vist på figur 13.

Figur 13.
Figur 14.

Når Klippeværktøj starter op, vises vinduet på figur 14. Tryk på “Ny” for at tage et screen-dump. Du skal afmærke det vindue, hvor dit certifikat vises. Gem vinduet som en fil ved at trykke på ikonet med disketten som vist på figur 15.

Figur 15.

Klippeværktøj foreslår selv filnavnet "Udklip.png". Men det er en god ide at bruge et filnavn, som indeholder dit kaldesignal, fx "oz1bxm-A-certifikat.png". Gem filen et sted på computeren, hvor du let kan finde den igen, fx på Skrivebordet.